Tolwegen; handig als je haast hebt.

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Tolwegen

Relaxed op reis met een camper

Ben je in het bezit van een camper? Of ga je met een huurcamper op pad deze vakantie? Dan weet je dat de vakantie begonnen is zodra je achter het stuur van je camper kruipt. Camperaars vermijden tolwegen meestal en zoeken juist de wegen op waar je iets van het landschap kunt zien. Door mooie dorpjes en langs gezellige steden. Dwars door de bergen of een route langs de zee. Zodra je denkt ‘hier wil ik wel blijven’, zoek je de dichtstbijzijnde camperplaats of camping en stop je met rijden voor die dag. Heerlijk!

Mooie tolwegen

Maar ook met de camper wil je wel eens wat kilometers maken en dan is het handig om voor een tolweg te kiezen. Die zijn voorzien van goed asfalt en vormen rechtstreekse verbindingen tussen grote plaatsen. Soms zijn de alternatieve routes langs tolwegen zo druk met vrachtverkeer dat het prettiger is om toch voor de tolweg te kiezen. En er zijn ook tolwegen die heel erg de moeite waard zijn om juist met je camper te rijden. De 16 kilometer lange Oresundbrug, die de verbinding vormt tussen Denemarken en Zweden is zo’n tolweg. Je kunt er contant of met creditcard betalen. 

Doortrekcampings

Wist je dat de ANWB een overzicht heeft gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes, maximaal 20 kilometer van de snelweg af? Je kunt hier veilig en rustig overnachten onderweg naar je bestemming. Op de website van de ANWB kun je de overnachtingscampings bekijken per route.

Verschillende betaalsystemen

Hou van tevoren in je vakantiebudget rekening met het betalen van tol. Dat kan namelijk flink oplopen. Ook tanken langs een tolweg is vaak duur. Bij deze tankstations zijn vaak wel de e-vignetten te koop of de raamstickers waarmee je de tol voor alle wegen in het land in één keer betaald. Oostenrijk, Zwitserland en de meeste Oost-Europese landen werken met dit systeem. In Frankrijk, Spanje en Italië betaal je per snelweg. Betalen met je creditcard is meestal het snelst. Als je het Maestro-logo ziet, kun je ook met je pinpas betalen.

Achteraf betalen

In Noorwegen betaal je voor tol voor de vele tunnels, sommige snelwegen en er is ook stadstol. Je kunt je kenteken voor je vakantie online aanmelden bij EasyGo, maar dat hoeft niet. Camera's boven de weg scannen je kenteken en de rekening wordt vervolgens vanzelf thuisgestuurd. Bij huurcampers gaat de rekening naar het verhuurbedrijf en krijg je achteraf dus nog een rekening toegestuurd.

Haast je naar Recreatiestalling Numansdorp!

Omdat er zulke grote verschillen zijn in tolheffen is het verstandig om voordat je op reis gaat het internet te raadplegen over de tarieven en de betaalsystemen van jouw vakantiebestemming. Huur je een camper of caravan bij Recreatiestalling Numansdorp dan krijg je bovendien een gratis lidmaatschap van de Nederlandse Kampeerauto Club met veel landeninformatie en leuke acties. Wist je dat je bij ons al een camper huurt vanaf €575,- per week? Kom of check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op www.carva.nl/verhuur/campers. En omdat er al veel campers zijn geboekt, moet je je nu toch weer even haasten!

Meer blogs

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

26 november 2019

Een campervakantie wordt steeds populairder, wij merken dat maar al te goed want er is alweer heel wat geboekt voor deze zomer. Maar als je dacht dat kamperen alleen iets voor de zomervakantie is, dan heb je het mis. Want een trektocht in de herfst of het voorjaar is ook heel erg mooi en vaak nog een stuk avontuurlijker. 

4 campertypes - welke past bij mij?

19 september 2019

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

Goedkoper met de camper

Goedkoper met de camper!

26 augustus 2019

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Onderhoudtips voor camper en caravan

Onderhoudtips voor camper en caravan

04 juli 2019

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Tolwegen

Tolwegen; handig als je haast hebt.

07 juni 2019

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Vakantie gezin bij camper

Huur een camper voor een duurzame vakantie

09 mei 2019

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. 

Een camper aan de haven

Met de camper door Nederland

09 april 2019

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

01 maart 2019

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

Campers aan waterkant

Ga op avontuur met een huurcamper

04 februari 2019

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen en heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Je hebt er vast al wel over nagedacht wat je dit jaar gaat wil gaan doen. Wordt het weer een appartement of huisje huren? Ga je naar dezelfde camping als vorig jaar of…ga je deze zomer op avontuur?

Contact

Beleggingsmaatschappij Carva B.V
Havenkade 2
3281 LS Numansdorp

Tel: 0186 - 652960
Bank: IBAN: NL 27 RABO 0184 3376 90
Email: carva@planet.nl

Privacy Statement

Partners en aangesloten partijen
Volg ons ook via:

Gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5, totaal aantal beoordelingen 31 bij Google.nl. Schrijf ook een review!