Onderhoudtips voor camper en caravan

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Onderhoudtips voor camper en caravan

Kleine wasjes, grote wasjes…

Met een schone camper of caravan is het fijner reizen, maar het is ook erg belangrijk voor het onderhoud. Vuil laat de buitenkant van je kostbare camper of caravan verweren en maakt de kitranden hard. Bovendien ontdek je vaak tijdens het wassen en poetsen kleine onvolkomenheden die je kunt oplossen voordat ze een probleem worden. Gebruik voor het wassen van je caravan geen agressieve schoonmaakmiddelen. De meeste caravans hebben geen blanke laklaag en kunnen door te hard poetsen juist beschadigen.

Zwarte strepen weghalen

Bij hoge temperaturen kunnen de kitranden rond de ramen en aluminiumlijsten gaan uitzetten. Dit overtollige kit is de veroorzaker van zwarte strepen op de buitenkant van je camper of caravan. Om dit te voorkomen haal je het overtollige kit rond de ramen en lijstwerk weg. Je hoeft niet bang te zijn dat er dan niet meer genoeg kit langs de ramen zit. Fabrikanten gebruiken tijdens de assemblage van een caravan of camper geen kitspuit maar een kitband. Hierdoor zal er altijd voldoende kit om de ramen blijven zitten. Je poetst de lelijke zwarte strepen eenvoudig weg met een speciaal poetsmiddel.

Snij met een scherp mesje het plastic tuitje van een siliconenspuit schuin af. Hiermee schraap je de kit weg. Hou je handen nat zodat de kit niet gaat plakken.

Poetsonderhoud

 • De raamrubbers kun je het beste onderhouden door ze elk jaar in de siliconenspray te zetten. Hierdoor drogen ze niet uit en blijven ze soepel.
 • De zijkanten van een caravan zijn vaak gemaakt van hamerslagplaten. Deze bobbelige platen kun je poetsen met een zachte borstel en een poetsdoek.
 • Zet de kop van de camper in de was. Zo kun je dode vliegjes makkelijk weer weg poetsen.
 • De kunststof ramen van je camper of caravan zijn heel gevoelig voor krasjes. Gelukkig poets je deze er met autopoets heel eenvoudig weer uit.

Check en dubbelcheck!

Waar je op moet letten voordat je vertrekt:

 • Zorg voor vertrek voor het afvullen van je boiler en controleer deze op lekkage. In de winterstalling kan hij kapotgevroren zijn.
 • Doet de verlichting het nog overal? Check zowel de binnen- als de buitenkant.
 • Spoel de watertank grondig door. Als er nog een laagje water in de tank stond kunnen er algen in zijn gekomen.
 • Check de bandenspanning
 • Let op de datum van de verplichte APK voor je camper (zeker als je van plan bent lang weg te blijven)
 • Het wordt aangeraden om eens in de 5 jaar de gasslangen te vervangen.
 • Blaast je airco nog voldoende koude lucht? Laat hem voor vertrek afvullen.

Specialistische werkplaats van Recreatiestalling Numansdorp

Je kunt veel onderhoud zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Want net voor je vakantie heb je het vaak al zo druk! Recreatiestalling Numansdorp heeft een eigen werkplaats waar iedereen met zijn camper of caravan welkom is, ook als je geen gebruik maakt van de stalling. We zijn gespecialiseerd in alle kampeervoertuigen. We verzorgen keuringen, onderhoudsbeurten en wasbeurten. We voeren reparaties uit en monteren accessoires. Maak nog voor vertrek een afspraak op www.carva.nl/werkplaats.

Meer blogs

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

26 november 2019

Een campervakantie wordt steeds populairder, wij merken dat maar al te goed want er is alweer heel wat geboekt voor deze zomer. Maar als je dacht dat kamperen alleen iets voor de zomervakantie is, dan heb je het mis. Want een trektocht in de herfst of het voorjaar is ook heel erg mooi en vaak nog een stuk avontuurlijker. 

4 campertypes - welke past bij mij?

19 september 2019

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

Goedkoper met de camper

Goedkoper met de camper!

26 augustus 2019

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Onderhoudtips voor camper en caravan

Onderhoudtips voor camper en caravan

04 juli 2019

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Tolwegen

Tolwegen; handig als je haast hebt.

07 juni 2019

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Vakantie gezin bij camper

Huur een camper voor een duurzame vakantie

09 mei 2019

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. 

Een camper aan de haven

Met de camper door Nederland

09 april 2019

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

01 maart 2019

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

Campers aan waterkant

Ga op avontuur met een huurcamper

04 februari 2019

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen en heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Je hebt er vast al wel over nagedacht wat je dit jaar gaat wil gaan doen. Wordt het weer een appartement of huisje huren? Ga je naar dezelfde camping als vorig jaar of…ga je deze zomer op avontuur?

Contact

Beleggingsmaatschappij Carva B.V
Havenkade 2
3281 LS Numansdorp

Tel: 0186 - 652960
Bank: IBAN: NL 27 RABO 0184 3376 90
Email: carva@planet.nl

Privacy Statement

Partners en aangesloten partijen
Volg ons ook via:

Gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5, totaal aantal beoordelingen 31 bij Google.nl. Schrijf ook een review!