Huur een camper voor een duurzame vakantie

Hoe kun je duurzaam en avontuurlijk op vakantie zonder je back-to-basic in een slaapzak te rollen? En hoe ontdek je de wereld zonder het milieu te belasten? Met een camper natuurlijk! En dan nog het liefst een huurcamper want ‘sharing is caring’. In deze blog lees je waarom een vakantie met een huurcamper een verantwoorde en vooral hele leuke keuze is.

Vakantie gezin bij camper

Verklein je vakantie-voetafdruk

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. Eentje waarbij je veel minder CO2 uitstoot waardoor je ecologische voetafdruk een stuk kleiner wordt. Boek eens een huurcamper. Waarschijnlijk wordt je vakantie dan ook nog een stuk avontuurlijker.

Kamperen is vrijheid

Het is helemaal niet nodig om radicaal te veranderen van vliegvakantie naar back-to-basic kamperen. Dat bewijst het luxe kamperen (glamping) wel. Het combineert de voordelen van een echt bed en een eigen toilet met het gezellige van een camping. Maar als je niet de hele vakantie op dezelfde plek in je safaritent wil zitten, dan kies je beter voor een camper. Want alleen dan ben je zo vrij als een vogeltje. Zodra je het ergens wel weer gezien hebt, trek je de deur van je camper dicht en rij je verder. Er is zoveel moois te ontdekken!

Compact en energiezuinig

Eerlijk is eerlijk; tijdens het rijden stoot een camper of een auto-caravancombinatie meer CO2 uit dan een personenauto. Maar ben je op de plaats van bestemming dan is de camper of caravan vele malen milieuvriendelijker dan een hotel, een cruise of een vakantiewoning. Omdat de camper zo compact is, verbruik je weinig energie. Tijdens de Kampeer en Caravanbeurs 2018 in Utrecht riep de ANWB een Hymercamper uit tot beste camper omdat het interieur zo slim en ruimtelijk ontworpen is dat het een gewichtsbesparing oplevert. Hoe minder gewicht, hoe minder energie nodig is om te rijden.

Sharing is caring

Een huurcamper (of caravan) is nog beter voor het milieu dan een eigen camper. Dat komt omdat de huurcamper vaker wordt gebruikt. De meeste mensen gebruiken hun camper 2 of 3 keer per jaar om hem verder ongebruikt in de stalling te laten staan. Door iets te delen, hoeft er minder geproduceerd te worden en dit is bij uitstek een milieubesparing. Als je daarnaast ook nog je mobiel oplaadt via een wakawaka zonnelader, je afval altijd netjes opruimt en zo min mogelijk plastic verpakkingen gebruikt, dan wordt jouw vakantievoetafdruk wel heel erg klein.

Boek snel een huurcamper

Ben je enthousiast geworden over een duurzame vakantie? Boek dan eens een camper uit de Hymergroep bij Recreatiestalling Numansdorp. Wij verhuren nieuwe Sunlight, Adria en Chausson campers vanaf €575,- per week. Daarnaast hebben we Burstner caravans al voor €395,- per week. Kom langs en ervaar zelf de vrijheid en luxe van een compleet ingerichte nieuwe camper of caravan. Of check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op www.carva.nl/verhuur/campers. Wees er snel bij want sommige modellen zijn al volgeboekt.

Meer blogs

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

26 november 2019

Een campervakantie wordt steeds populairder, wij merken dat maar al te goed want er is alweer heel wat geboekt voor deze zomer. Maar als je dacht dat kamperen alleen iets voor de zomervakantie is, dan heb je het mis. Want een trektocht in de herfst of het voorjaar is ook heel erg mooi en vaak nog een stuk avontuurlijker. 

4 campertypes - welke past bij mij?

19 september 2019

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

Goedkoper met de camper

Goedkoper met de camper!

26 augustus 2019

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Onderhoudtips voor camper en caravan

Onderhoudtips voor camper en caravan

04 juli 2019

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Tolwegen

Tolwegen; handig als je haast hebt.

07 juni 2019

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Vakantie gezin bij camper

Huur een camper voor een duurzame vakantie

09 mei 2019

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. 

Een camper aan de haven

Met de camper door Nederland

09 april 2019

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

01 maart 2019

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

Campers aan waterkant

Ga op avontuur met een huurcamper

04 februari 2019

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen en heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Je hebt er vast al wel over nagedacht wat je dit jaar gaat wil gaan doen. Wordt het weer een appartement of huisje huren? Ga je naar dezelfde camping als vorig jaar of…ga je deze zomer op avontuur?

Contact

Beleggingsmaatschappij Carva B.V
Havenkade 2
3281 LS Numansdorp

Tel: 0186 - 652960
Bank: IBAN: NL 27 RABO 0184 3376 90
Email: carva@planet.nl

Privacy Statement

Partners en aangesloten partijen
Volg ons ook via:

Gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5, totaal aantal beoordelingen 31 bij Google.nl. Schrijf ook een review!