4 campertypes - welke past bij mij?

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

De alkoofcamper gaat al heel wat jaartjes mee

De alkoofcamper was de eerste riante gezinscamper. Hij heeft een grote uitbouw boven de cabine, de alkoof. Via een trapje bereik je het knusse slaapkamertje dat vooral heel geschikt is voor kinderen. Die vinden het meestal niet zo erg dat je niet veel ruimte boven je hoofd hebt en over elkaar heen moet klimmen. Het nadeel van dit type camper is dat hij (door de alkoof) minder gestroomlijnd is dan andere campers en dus windgevoelig en minder zuinig. Bij Recreatiestaling Numansdorp hebben we deze camper daarom niet in de verhuur.

De buscamper, compact en toch luxueus

De moderne buscamper is compact van formaat maar wel heel efficiënt en luxueus ingericht. De buscamper heeft de basis van een bestelbus en een verhoogd dak zodat je er gewoon rechtop in kunt staan. De meeste campers hebben een bed in de breedte maar onze Sunlight Cliff 640 heeft een bed in de lengte van wel 2 meter. Omdat deze camper eigenlijk een bus is, kun je hem ook gebruiken als personenauto. Kleinere buscampers kunnen op een gewone parkeerplaats staan. De grote zijschuifdeur is heel praktisch maar zorgt er wel voor dat het snel afkoelt in je woninkje.

Volop luxe in de integraalcamper

Omdat de cabine doorloopt in het woongedeelte is de integraalcamper heel erg ruim. Daarnaast heeft de integraalcamper een grote voorruit en zijruiten waardoor je veel lichtinval en een goed zicht hebt. Integraalcampers zijn allemaal bijzonder luxe ingericht en een aantal is uitgevoerd met een hefbed bovenin de cabine. Hiermee kunnen tot 5 slaapplaatsen worden gecreëerd. De camper is vaak erg goed geïsoleerd en kan dus ook in de winter prima gebruikt worden. Bij Recreatiestalling Numansdorp kun je vanaf 2020 integraalcampers huren.

De sportieve semi-integraalcamper

De populairste camper op dit moment is de semi-integraalcamper, of half-integraalcamper. Je ziet een voorbeeld op de grote foto bovenaan de blog. Het is een combinatie van een alkoofcamper en een integraalcamper. De cabine loopt over in het woongedeelte, net als bij de integraal. Maar hij heeft een veel sportiever uiterlijk door de gestileerde alkoof. In deze alkoof is plaats voor extra bergruimte of een groot dakraam. De goede stroomlijning zorgt voor een lager brandstofgebruik. Er is een vast bed achterin de camper en eventueel een hefbed in de cabine.

Welke camper past bij mij?

Maar hoe weet je nou welke camper het beste bij jou past? Dat heeft te maken met wie je op reis gaat, het doel van je vakantie en uiteraard je budget. Ben je van plan om met je gezin rond te trekken, dan kies je wellicht voor een ruime integraalcamper. Die heeft voldoende bedden, is goed geïsoleerd en van alle gemakken voorzien. Sportieve stellen kiezen misschien liever voor een buscamper. Daarmee kan je werkelijk overal terecht, hij is heerlijk comfortabel en een stuk goedkoper dan de integraalcamper. De meeste mensen kiezen op dit moment voor de semi-integraalcamper. Die is sportief, luxe en lekker zuinig.

Huur een camper bij Recreatiestalling Numansdorp

Voordat je beslist om een camper aan te schaffen (want het is toch een hele uitgave), is het verstandig om eerst een camper te huren. Op die manier kom je erachter of de camper die je op het oog had ook werkelijk aan je verwachtingen voldoet. Wij hebben een grote keuze aan campers van Sunlight, Burstner, Adria en Chausson. Neem eens een kijkje op onze website of kom langs in de showroom.

Meer blogs

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

26 november 2019

Een campervakantie wordt steeds populairder, wij merken dat maar al te goed want er is alweer heel wat geboekt voor deze zomer. Maar als je dacht dat kamperen alleen iets voor de zomervakantie is, dan heb je het mis. Want een trektocht in de herfst of het voorjaar is ook heel erg mooi en vaak nog een stuk avontuurlijker. 

4 campertypes - welke past bij mij?

19 september 2019

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

Goedkoper met de camper

Goedkoper met de camper!

26 augustus 2019

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Onderhoudtips voor camper en caravan

Onderhoudtips voor camper en caravan

04 juli 2019

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Tolwegen

Tolwegen; handig als je haast hebt.

07 juni 2019

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Vakantie gezin bij camper

Huur een camper voor een duurzame vakantie

09 mei 2019

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. 

Een camper aan de haven

Met de camper door Nederland

09 april 2019

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

01 maart 2019

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

Campers aan waterkant

Ga op avontuur met een huurcamper

04 februari 2019

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen en heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Je hebt er vast al wel over nagedacht wat je dit jaar gaat wil gaan doen. Wordt het weer een appartement of huisje huren? Ga je naar dezelfde camping als vorig jaar of…ga je deze zomer op avontuur?

Contact

Beleggingsmaatschappij Carva B.V
Havenkade 2
3281 LS Numansdorp

Tel: 0186 - 652960
Bank: IBAN: NL 27 RABO 0184 3376 90
Email: carva@planet.nl

Privacy Statement

Partners en aangesloten partijen
Volg ons ook via:

Gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5, totaal aantal beoordelingen 31 bij Google.nl. Schrijf ook een review!