10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

1. Check je kachel
Hoewel de zon steeds krachtiger wordt, koelt het ’s avonds nog flink af. Daarom is een goede kachel een must. In de meeste campers is deze standaard ingebouwd. Voordat je de kachel in je camper (of caravan) in gebruik gaat nemen na een winterstalling, moet je hem wel even laten checken. Laat dit voor je eigen veiligheid doen door een gecertificeerd bedrijf.

2. Beleef het ontwaken van de natuur
In het voorjaar is de natuur eigenlijk op zijn mooist. Want alles begint dan te ontluiken. Het eerste tere groen komt tevoorschijn. Vogels zijn druk in de weer met nestmateriaal. Het ruikt ook anders in de lente! Vanuit je camper stap je elke ochtend zo de natuur in. En daardoor beleef je alles veel intenser dan in een huis.

3. Reis niet te ver met de camper
De avonden zijn nog niet zo lang, dus maak korte ritjes. Zorg dat je op tijd een mooi plekje hebt gevonden. Reis bijvoorbeeld richting de Ardennen of het Duitse Sauerland. Wist je dat je ook prachtige gratis camperplaatsen op de Veluwe hebt?

4. Doe een stedentrip
Waarom zou je altijd in een hotel moeten overnachten als je een stad wilt verkennen? Je bent veel vrijer met je camper. Overnacht op een rustig plekje net buiten de stad of er middenin. Slaap in je eigen comfortabele bed en ontbijt wanneer jou dat uitkomt. Zoek de leukste camperplaatsen via Campercontact.

5. Maak een meerdaagse fiets- of wandeltocht
Gebruik je camper om eens een meerdaagse wandel- of fietstocht te maken. Vaak is de zomer daar net te warm voor, terwijl je in de lente juist optimaal kunt genieten van een flinke sportieve inspanning. Stippel van tevoren je eigen knooppuntenroute of download een van de vele bewegwijzerde routes. Zet de camper op een strategische plek zodat je ’s avonds gewoon weer in je eigen bed ligt.

6. Voldoende kleding
Zorg voor voldoende kleding en vergeet de dikke sokken niet. Omdat natte kleding in het voorjaar niet zo snel droogt, is het verstandig meer setjes mee te nemen dan je gewend bent. Wees niet zuinig, je hebt kastruimte genoeg! Neem ook je kaplaarzen mee want het gras is ’s morgens en ’s avonds vaak nog kletsnat.

7. Elektrische deken
Als je een elektrische deken hebt, moet je die zeker niet vergeten mee te nemen. In de camper of caravan kun je hem eenvoudig aansluiten en hij gebruikt veel minder stroom dan een kachel die de hele nacht aan moet blijven.

8. Maak het gezellig
In het voorseizoen zijn de avonden vaak kouder en het is vroeger donker. Maak van je camper dus een gezellige plek om te zitten. Neem spelletjes en boeken mee en vergeet de kaarsjes niet. Heel handig en wel zo veilig: kaarsen op batterijen!

9. Boek een huurcamper
Heb je geen eigen camper maar wel zin gekregen in een voorjaarsvakantie met een camper? Boek dan een huurcamper bij Recreatiestalling Numansdorp. Wij verhuren nieuwe campers al vanaf €575,- per week. Ervaar zelf de vrijheid en luxe van een compleet ingerichte nieuwe camper. Check ons aanbod en de beschikbaarheid direct op www.carva.nl/verhuur/campers. Bij recreatiestalling Numansdorp hebben we een eigen werkplaats waar we ook je kachel kunnen checken.

10. Kom naar de Vrijbuiter Kampeer & Outdoor Beurs
Kom uit die winterdip en proef de lente tijdens de Vrijbuiter Kampeer & Outdoor Beurs in Gouda op 16 en 17 maart 2019. Je doet daar heel veel inspiratie op en maakt kennis met de nieuwste snufjes op kampeergebied.

Meer blogs

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

Kamperen is een avontuur voor iedereen_

26 november 2019

Een campervakantie wordt steeds populairder, wij merken dat maar al te goed want er is alweer heel wat geboekt voor deze zomer. Maar als je dacht dat kamperen alleen iets voor de zomervakantie is, dan heb je het mis. Want een trektocht in de herfst of het voorjaar is ook heel erg mooi en vaak nog een stuk avontuurlijker. 

4 campertypes - welke past bij mij?

19 september 2019

Het omgebouwde busje met geblokte gordijntjes en een stel gitaar spelende hippies bij het kampvuur kom je nog maar zelden tegen. De campers van nu zijn een stuk comfortabeler, veiliger en sneller. Maar de romantiek van het kamperen is nog springlevend! In deze blog vertellen we je over de 4 types campers en hoe je erachter komt welke bij jou past.

Goedkoper met de camper

Goedkoper met de camper!

26 augustus 2019

Met een camper kom je op plekken waar je nog nooit was geweest en worden uitstapjes ineens een stuk goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Oktoberfest in München?

Onderhoudtips voor camper en caravan

Onderhoudtips voor camper en caravan

04 juli 2019

De vakantie kan bijna beginnen! Maar vergeet niet de camper of caravan voor je vertrekt te checken, te testen en te poetsen. Een camper of caravan staat vaak lange tijd stil in de stalling. Om er dan meteen een lange reis mee te gaan maken is niet verstandig. En wie wil er nou onderweg voor vervelende verrassingen komen te staan? Met deze handige tips ga je goed voorbereid op pad!

Tolwegen

Tolwegen; handig als je haast hebt.

07 juni 2019

Haast hoort niet bij vakantie. Tijdens een vakantie wil iedereen altijd onthaasten. Maar de meeste mensen die naar het vakantieverblijf toe rijden hebben superveel haast. Ze willen op tijd op hun bestemming aankomen om daar helemaal tot rust te komen. En dan snel weer naar huis! Daarvoor zijn tolwegen heel handig. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden op de diverse tolwegen in Europa.

Vakantie gezin bij camper

Huur een camper voor een duurzame vakantie

09 mei 2019

Steeds meer mensen krijgen last van vliegschaamte. Bekruipt jou ook al het gevoel dat je iets moet uitleggen als je zegt dat je het vliegtuig pakt naar je vakantiebestemming? ‘Wij vliegen niet zo vaak’, is het excuus, of ‘ik compenseer mijn vlucht door een boom te planten…’ Maar je kunt ook een ander soort vakantie kiezen. 

Een camper aan de haven

Met de camper door Nederland

09 april 2019

Ben je nog nooit met een camper op vakantie geweest maar denk je erover om er een aan te schaffen? Of lijkt het je leuk om in de zomer een paar weken met een camper rond te trekken maar wil je eerst wat ervaring opdoen? Denk dan eens aan een korte trektocht in eigen land. Niets is leuker dan een camper te huren en een weekje Nederland te ontdekken.

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

10 tips voor een campervakantie in het voorjaar

01 maart 2019

Het kan niet anders of het prachtige lenteachtige weer eind februari, heeft veel kampeerharten sneller doen slaan. Want waarom wachten met kamperen tot de zomer? Met een camper kun je net zo makkelijk vakantie vieren in (het vroege) voorjaar. En het is ook nog eens stukken goedkoper dan in het hoogseizoen. In deze blog lees je tips voor een campervakantie in het voorseizoen.

Campers aan waterkant

Ga op avontuur met een huurcamper

04 februari 2019

Begint het bij jou ook alweer te kriebelen en heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Je hebt er vast al wel over nagedacht wat je dit jaar gaat wil gaan doen. Wordt het weer een appartement of huisje huren? Ga je naar dezelfde camping als vorig jaar of…ga je deze zomer op avontuur?

Contact

Beleggingsmaatschappij Carva B.V
Havenkade 2
3281 LS Numansdorp

Tel: 0186 - 652960
Bank: IBAN: NL 27 RABO 0184 3376 90
Email: carva@planet.nl

Privacy Statement

Partners en aangesloten partijen
Volg ons ook via:

Gemiddeld beoordeeld met 4,1 van 5, totaal aantal beoordelingen 31 bij Google.nl. Schrijf ook een review!